Het is een jaarlijks terugkerend onderwerp op m’n blog en ik blijf erom grinniken. Creatief radiomaken met de vaste rubriek ‘faamnaam van het jaar’. Uit de nominaties was ‘Mette Bus’ al vier keer eerder op een ‘gekke namen lijst beland’. ,,Wel leuk dat ik nu een keer gewonnen heb”, aldus de Groningse, die in het dagelijks leven beeld kunstenares is.

De grote vraag is natuurlijk of Mette Bus wel eens met de bus gaat. ,,Ja, ik ga de laatste tijd zelfs heel veel met de bus! Als mensen mijn naam horen en het grapje ervan inzien, vergeten ze me nooit meer”, aldus Bus. Lachen toch!

Mette volgt eerdere winnaars Mat Ras (2019), Jack Pot (2018), Chris Mus (2017), Kenny Boeijen (2016) en Ferry Kuhlman (2015) op. Bij de andere kanshebbers dit jaar horen Nies Slim & Bennie Weijs (mooi koppel), Dino Saris, Co de Kraker, Aart Bisschop, Bé Thalen, Connie Boere, Ferry Raar, James Bruijn, Jo de Koning en Lieve Lingen. Ik heb er ook twee ingezonden.