Gisteren was ik jarig en werd ik 38 jaar. Het was een mooie dag, met een bijzonder cadeau in de vorm van een geschreven persoonlijkheidsanalyse van m’n zoon. Prachtig en waardevol, daar kan geen nieuwe auto tegenop (die heb ik dan ook niet gekregen). Iedereen dank voor de felicitaties en persoonlijke gelukswensen!

Een dag na mijn record van 38 jaar en 1 dag een korte nabeschouwing op de felicitatie-manieren. Ik heb ze voor het gemak de communicatiekanalen even in een schemaatje gezet:

felicitaties 2017 2019
geschreven kaarten 3 1
appjes 12 30
telefoontjes 6 1
e-card 2 0
bezoek 1 1
e-mailtje 1 1
sms-je 0 0
facebook 52 39
linked in x 4
postduiven 0 0
totaal 77 77

De context is dat we in 2017 nog in Albanië woonden en in 2019 weer in 0031 en beide thuis was. Het aantal felicitaties maakt qua afstand niet uit. Doordat we in 0031 wonen zijn de geschreven kaartjes en e-cards minder. Je ziet een grote verschuiving van een persoonlijke app-je +18 en FB-felicitaties dat in populariteit daalt -13. Dat klopt met de grotere lijn dat Facebook terrein verliest. De persoonlijke belletjes, appjes, kaartjes (dank BroFlo) of mailtjes (dank Douwe) vind ik het meest waardevol.

Nogmaals dank voor alle felicitaties en wil je me volgend jaar echt verrassen, dan is een boodschap met postduif altijd welkom als verjaardagscadeau. (en heb ik weer mooie input voor een avontuurlijke blog ;-).