Gisteren was ik met de jongste zoon een nachtje wezen kamperen. Daarmee is de traditie in stand gehouden om met elke zoon 1 nachtje te gaan (wild)kamperen.

Het concept is eenvoudig: tentje, matje, slaapzak, vuur en wat eten en drinken. En dan gebeuren de avonturen vanzelf. Met S:las sliep ik vannacht best rustig, anders dan vorig jaar. We sliepen bij de Nunspeetse molen, bouwden een klein vuurtje in een oude pan en ik genoot van de marshmellows, hij niet. De regen tikte mij in slaap. De volgende ochtend gingen we er weer uit, boeltje inpakken en wegwezen. Maar op de terugweg zagen we een eekhoorn liggen. Hij was nog warm en was waarschijnlijk door een te snelle auto knock out geslagen.

Dit lijkt ons wel wat ­čśë

We namen het beestje mee naar huis. Van nature heeft zo’n beestje veel luizen, maar dat hinderde S:las niet om de eekhoorn (niet de verwarren met 1hoorn) aan zijn klasgenootjes te showen. Respect!

Dure eekhoorn
Navraag bleek dat het prepareren, moeilijk woord voor opzetten, van de beestjes bij professionele preperateurs een kostbare zaak is. Wel 200 – 300 euro! Terwijl we op zoek zijn naar een hobbyist, wacht de ingevroren eekhoorn geduldig in de vrieskist. Als je een preperateur weet of iemand die van opzetten houdt. Laat het me weten! Als het niet lukt, wordt het de kliko of een gat in de grond met gepaste ceremonie.