Is het verstandig om tijdens je zomervakantie toch door te werken, of moet je echt de vakantie blokken om even niet aan je werk te hoeven denken? Die vragen hielden me bezig na afloop van onze vakantie.

Allereerst denk ik dat het per situatie en persoon verschilt. Hoewel ik liever vakantie heb met het gezin, is het ook een beetje onoverkomelijk om toch wat erbij te werken als ZZP’er.

Zodoende had ik mijn telefoon en laptop meegenomen samen met de tent, zwembrilletjes en wat tijdschriften. Terugkijkend was de afgelopen zomer toch een periode waarbij vakantie en werk hand in hand samen gingen. Dat kwam mede door de Reveilweken die tijdens de zomervakantie werden georganiseerd. Tijdens het evenement was ik bezig door foto’s te maken en intervieuws te doen en na de conferenties door een e-mail nieuwsbrief met alle informatie erin te verwerken en de website bij te werken.

Mijn werk ging hand in hand met ontspanning. Een van de mooie momenten was, toen ik op mijn campingstoeltje foto’s aan het selecteren was voor de nieuwsbrief. Zo rond 00:30 zag ik opeens uit mijn ooghoek een egeltje langssnuffelen op zoek naar achtergelaten / gevallen campingvoedsel.

Ik probeerde zoveel mogelijk ’s avonds te werken zodat de kinderen er minder last van hadden of een tijdsperiode te blokken. Terugkijkend was dat niet ideaal, maar wel goed te doen.

Nu het einde van de vakantie echt in zicht is, moet ik me er wel een beetje toe zetten om weer naar kantoor te gaan, terwijl ik daar normaal eigenlijk niet veel last van heb. Blijkbaar heb ik toch goed vakantie gehouden.

Maar het kan niet altijd vakantie zijn… en eigenlijk ben ik ook wel weer benieuwd wat de tweede helft van 2019 gaat brengen.

Oja, dit AD-artikel kwam ik nog tegen over je eerste werkdag na je vakantie.