Onlangs schreef ik een artikel over typische tradities a la beschuit-met-muisjes en oudejaars-carbid-schieten. Maar niet de Hollandse variant, maar met elf ’typische tradities’ uit het Midden-Oosten die weinigen kennen. Hierbij alvast een ‘gniffel alinea’ over de Egyptische Zaghuta vreugdekreet:

Zaghuta vreugdekreet
Deze vrouwelijke keelklank is geschikt voor allerlei vrolijke gebeurtenissen, met name bij verlovingen en bruiloften. Het is erg belangrijk dat je bij het zien van de bruidsschat, een harde zaghuta produceert. Daarmee roep je een soort zegen af over de bruidsschat en de huwelijksverbintenis.

Gniffel mee en lees de andere tien typische tradities op NEMnieuws.nl

Een ander gniffel-artikel ging over een echtpaar dat elkaar onderweg hadden ontmoet, allebei vrachtwagenchauffeur zijn en bij dezefde baas werken. Dan denk je ‘Dat bestaat toch niet? Toch is het zo en wil je weten hoe het nu echt zit en ga je het artikeltje lezen. Kijk maar naar de koppen van De Telegraaf en van CIP.nl