Ik heb vroeger veel bijbaantjes gehad: komkommers plukken, vrachtwagens wassen, maaltijden bezorgen, kranten lopen, stekjes verpoten. Maar geen bijbaantjes in een winkel als vakkenvuller of kassiere medewerker. Des te opvallender is dat we zonder ervaring een winkel runnen in ’t Harde.

Het hebben van geen ervaring is ook wel weer een voordeel, want we moeten alles zelf verder uitvinden met de systemen van tegenwoordig. Op de toonbank ligt een wit pin-ding en de kassa is een app op een smartphone, waar ook de muziek mee geregeld wordt. Per dag kun je per segment zien, hoeveel waaraan is uitgegeven. Super handig, want meten is weten.

Tegelijkertijd serveren we ook koffie / thee / fris en huisgemaakte taart. Erg leuk om te doen en om even praatjes met de klanten te maken. Het winkeltje spelen bevalt me wel!