Fran(iens haar opa en oma leven allebei nog. Afgelopen weekend vierden ze hun 70e (!) huwelijks Platina-jubileum. We waren er helaas niet bij, maar namens de familie bezorgde vader een bos papierbloemen met foto’s van hun achterkleinkinderen.

Respect! 70 jaar bij elkaar, Wat een voorbeeld!

Opa Henk (95) en Kitty Koerselman (94) wonen op zichzelf in Losser bij de Duitse grens. Ze hebben nog nauwelijks hulp aan huis. Opa is doof en oma doet het rustig aan in de moestuin. Hoewel we hun niet vaak zien, brengen we iedere zomer een bezoekje. De Tubantia krant ging op jubileum-bezoek en schreef een artikelje:

Ze leerden elkaar kennen tijdens de oorlog. Al was het geen liefde op het eerste gezicht tussen Henk en Kitty Koerselman. „Ik was in eerste instantie meer geïnteresseerd in zijn broer”, herinnert Kitty zich en begint te lachen. „Maar ik was 1 meter 70 en hij toen nog 1 meter 50. Dat zag ik toch niet zo zitten.” In de langere Henk zag ze later toch haar grote liefde, en enkele jaren later, in 1949, trouwden ze.

Van de 36, of waren het nu 37? achterkleinkinderen is ruim de helft uit de familie van Fran(ien. Met haar zes broers en zussen hebben ze op dit moment samen 22 kinderen. Samen met de kinderen + aanhang, kleinkinderen + aanhang en achterkleinkinderen zitten we op zo’n 100 man, schat tante Ineke in. Het artikel sluit af met een mooie laatste alinea:

bos bloemen van de 22 achterkleinkinderen

De negentigers zijn nog ongekend fit. Ze wonen altijd nog zelfstandig en Kitty is nog regelmatig werkend in haar tuin te vinden. „Ik heb me lange tijd nog vijftig gevoeld, maar de laatste jaren doe ik het toch wel wat rustiger aan. En ik ben blij dat ik dat nog steeds kan met Henk aan mijn zijde.”

Lees het hele artikel op Tubantia.nl