Het was geen fragment uit m’n droom maar werkelijkheid. Ik werd wakker van een enorme jeuk, eczeem, tussen mijn vingers. Ik wreef mijn vingers strak in elkaar en het gaf me een heerlijk gevoel, slechts voor een paar seconden, daarna kwam de jeuk weer extra hard terug.

Hoe ik aan eczeem kom weet ik niet exact, ik denk dat mijn handen met schoonmaakmiddelen, verf of een andere irriterende stof in aanraking komen. Ik smeer sinds 1,5 maand de hormoonzalf Triamcinolon tussen mijn vingers, maar na een week of 3 komt het weer terug als de huid tussen mijn vingers gaat vervellen. Op een gegeven moment gaat mijn huid tintelen en dan weet ik dat het weer gaat irriteren en begin ik met m’n cremmetje.

Ik kan kiezen voor een zwaardere hormoonzalf of het laten uitzoeken door de dermatoroog, maar er zijn zoveel stoffen die irritatie kunnen veroorzaken, dat het ook een beetje zoeken is naar een speld in een hooiberg.

Als iemand nog tips heeft, hoor ik het graag!