Deze week logeert ‘Flip de beer’ bij ons. Je weet wel, de bekende platpluizige knuffel die de klas doorgaat en mee mag logeren bij de kinderen thuis. Elke week gaat ie in de wasmachine om zich van kwijl, lollyzoetstof en tandpastaresten te ontdoen.

“Flip, Flip, waar ben je nou?” als ouders spelen we het rollenspel voortreffelijk mee. We manipuleren zelfs Flip zodat kindlief ook maar mee gaat of mee doet. Beer Flip wil het toch ook? En wie zwijgt stemt toe… En anders om ook, Flip zit aan tafel, ligt in zijn eigengemaakte waasmand-bed en krijgt een knuffel voor het slapen gaan. In zijn koffer zit een bordje, bestek en het bekende schriftje waarin de belevenissen staan.

Ook moet ie vaak op de foto, in de sneeuw, op de fiets, in de vensterbank, in z’n bedje. Het leukste nog is de interactie van S:las met zo’n beer en opeens de zorgzame kant die hij als berenvader laat zien. Zelfs zijn oudere broer wil ook met Flip spelen, omdat hij Flip niet had in Albanië.

Vannacht is de laatste nacht alweer. Misschien gaan we em wel ontvoeren, zodat het rollenspel wat langer kan doorgaan. Meer over Flip de Beer