Als avonturier in de dop, schreef ik laatst een blog over ‘urban exploring’, afgekort ‘urbex’. Een fenomeen, waarbij je verlaten plekken bezoekt en filmt / fotografeert. Naar aanleiding van die blog reageerde een vriend met wie ik samen onlangs ons eerste urbex-avontuur beleefde.

Het was in de buurt, een oude verlaten fabrief met een rijke geschiedenis, maar wat op de nominatie staat om gesloopt te worden. In het pand hebben we de industriele look weten vast te leggen. En was het heerlijk om door (donkere) gebouw te dwalen, op zoek naar mooie plaatjes en mooie objecten.

We zagen een pallet vol met oud karteltjes printpapier, een uil, een uitgestorven kantoor en heel veel pijpen en oude draaiwielen. Mijn mooiste vondst was een retro aluminium Philips lamp. De eerste ervaring was positief en in 2019 gaan er vast nog meer urbex avonturen volgen die ik graag deel.

Lees meer over urbex-fotografie en mooie locaties.