Hadden we maar een lootje gekocht. De nieuwjaarstrekking van de postcode loterij viel dit jaar op onze straat met een geldprijs van maar liefst 2.019 euro per lot.

Maar we deden niet mee met loterij. We doen eigenlijk nooit mee. Stom? Weet ik niet. We hebben niet het gevoel iets te missen, willen niet te veel gefocust zijn op kansen/loterijen en komen ook niets te kort. We willen tevreden zijn met wat we hebben. En dat is soms al best een uitdaging.

Goede doelen als verkoop argument
De helft van je lot-aankoop gaat naar goede doelen. Wij geven direct aan goede doelen. Eigenlijk is het de omgekeerde wereld en gebruikt de loterij goede doelen als lokkertje om een lot te kopen.

Even rekenen
Een trekking kost € 13,50 per lot en er zijn 14 trekkingen per jaar. Stel je voor dat we al tien jaar meedoen, dan zouden we 10 x 14 x 13,50 = 1890 euro kwijt zijn geweest (zonder tussendoor prijzen). Dan kom je aardig in de buurt van het gewonnen bedrag, maar dan had je de afgelopen jaren ook flink wat uitgegeven aan loten.

Foto: Pixabay