Onbegaanbare wegen bewandelen. In Albanie waren we regelmatig op bijzondere historische plekken te vinden. Zo heb ik met de jongens een aantal ondergrondse bunkerstelsels bekeken die uit de communistische tijd waren of verlaten gebouwen. Toen we een keer een lange wandeltocht maakten, kwamen we langs zinkende communistische marineschepen.

’t Is dat vrouwlief hier niet zo van houdt, maar mijn hart begint dan altijd een beetje harder te kloppen om te gaan waar het stiekem niet mag. Bob en zijn kamaraden maken topsport van en zijn zelfs een communistsiche basis in Kazachstan binnengekomen met twee onafgebouwde spaceshuttels, of bezochten verlaten kastelen. Gewoon rondkijken en de kijker thuis mee laten genieten van onontdekte schatten. Natuurlijk laten ze alles heel, maken mooie foto’s en (drone)video’s, overnachten er soms een nachtje en thuis vertalen ze het belevenissen naar filmpjes waarvan wij kunnen genieten.

Dit fenomeen heet ‘urban exploring’. Het lijkt me wel eens wat om dit uit te proberen. Als jij dezelfde interesse hebt, laat het me weten!