Via mijn schoonzusje hoorde ik van de website ‘powertothemamas.nl’ en ontdekte dat deze moeders mooi en eerlijk bloggen over hun (moeder)leven. Zij benaderen de onderwerpen van een andere invalshoek dan ik als vader. Hoewel ik geen mama ben of ooit zal worden, is het leuk om stiekem mee te lezen en een inkijkje te krijgen in het vrouwenbrein. 

De oprichster Danielle Koudijs zat diep. Ze ervaarde tijdens deze periode Gods aanwezigheid bij het schrijven van blogs en ervaarde de kracht van positieve woorden. Ze hielpen haar uit de put en in 2016 ontstond deze blog. Ze schrijft op de website:

Lieve medemoeders, we hebben een belangrijke taak. We hebben invloed op wat de volgende generatie gaat doen. Die generatie leg jij namelijk elke avond in bed, om vervolgens midden in de nacht weer te moeten troosten. Voor die generatie smeer jij elke ochtend die broodjes, om vervolgens een explosie van kruimels en rotzooi weer op te ruimen. Voor die generatie zit je misschien soms in een opvoedcrisis en heb je waarschijnlijk regelmatig het gevoel “oké, en nu?” Maar weet dat wat je nu doet, hun fundament is voor later.

Ik bid dat je net als ik blijft opstaan en blijft schitteren als moeder, als vrouw, als mens. Zodat je met wie jij bent in Hem het verschil kan maken voor jouw omgeving. Omdat God dat voor ogen heeft voor ons allemaal. Daarom is de hele Bijbeltekst Sta op en schitter! (Jesaja 60:1) ook de tekst waarop Power to the Mama’s is gebaseerd. Omdat ik het elke moeder gun!

Je kunt hun volgen via facebook en instagram. De onderstaande blog ‘De 3 v’s in een relatie’, kietelde mij om door te klikken en te lezen. Herkenbaar?!

Oktober 2003 

“Wil je met mij verkering?” Na maanden contact en minstens 10 real life ontmoetingen durfde ik het eindelijk aan. Op de bordeaux gekleurde bedbank in mijn knus ingerichte studentenkamer klonk mijn ‘ja’, terwijl de herfst zijn intrede deed. Stuntelig en giebelig waren we. En ik een tikkeltje onzeker: wat nou als ik de verkeerde jongen gekozen had?

Lees de volledige blog (met een leuk einde (voor mannen))