De faam naam wedstrijd is uitgevonden door een Nederlandse radio zender. Eerder heette de wedstrijd ‘schaam naam’, nu heet het ‘faam naam’, een positieve benadering van een vrij opvallende voor- en achternaamcombinatie.

In 2018 is de naam ten deel gevallen aan Jack Pot, die wel kan lachen om zijn uitverkiezing. Hij heeft ooit 10.000 euro gewonnen met een lange zoen, maar de jack pot is zijn naam nog niet ten deel gevallen. Andere kandidaten voor de nominatie in 2018 waren: Klaar Wakker, Riet Suiker, Isnie Wijsman, Roos Sijn en Wil Sneller.

In 2017 waren de genomineerde faamnamen: Chris Mus, Bennie Goedman, Iet Sanders, Bente Bruijn, Erna de Voor, Connie Hardeman en Wiel bouten. In 2016 waren de namen Kenny Boeijen, Loek out, Pim Mol, Roy de Kool en Cor ten Broek uitverkozen.

https://youtu.be/iG6dBNorIhg