Samen met oom Ed en m’n drie zonen zijn we afgelopen zaterdag naar Lego world in Utrecht geweest. Als vader was het erg leuk om mee te maken, maar zeker ook voor de kinderen. We hebben ons de hele dag goed vermaakt met springkussens, zelf legoën en naar lego kijken.

The Lego Great Ball Contraption maakte veel indruk op me. Het was een knikkerbaan, die bestond uit 250+ aandrijvingen en waarbij 1500 balletjes rond werden getransporteerd. Die aandrijvingen waren lego-techniek bouwpakketten die omgebouwd werden tot robotjes die de balletjes op een bijzondere manier vervoerden. Buitengewoon interessant. Bekijk het filmpje voor een impressie.

Daarnaast was er de ‘lego fan-zone’. Voor lego hobbyisten die zich hele avonden met lego kunnen vermaken. Zij bouwden fantasie kunstwerken of bestaande bouwwerken of vrachtwagens op schaal. Anderen bouwden walt disney figuren na. Ook zagen we de Daltons met lucky luck en Bassie & Adriaan. In een hoekje vond ik één van de mooiste lego-animaties, dat waren spreekwoorden die letterlijk met lego-blokjes waren nagebouwd. Bekijk de foto’s hieronder.