Afgelopen dagen hadden we drie vernieuwingen. )osia had zijn eerste echte brugklasdag, Elias werd tiener en we zijn als gemeente zelfstandig geworden.

Brugmug )osia
Time flies, wanneer je terugdenkt dat jij de eerste stappen zette op de grote school. Nu gaat zoonlief naar de middelbare en ben je opeens een vader-van-een-jong-gezin-af. Dat is mooi, maar ook weer even wennen. Voor hem én ons. De week zat ‘vol’ met veel nieuwe dingen. Het huiswerk benauwde hem een beetje wat je in moet plannen en al de andere activiteiten erom heen. Hij komt tijd te kort en hoe moet het allemaal geregeld worden?! Voor mij als ouder is het ook een beetje uitzoeken wat hij wel allemaal zelfstandig kan en waar hij hulp bij nodig heeft. Hij is tenslotte nog maar een ‘elfje’.

10-er El:as
Elias was gisteren jarig. van ‘neger’ werd hij ’tiener’. Toen we dat uitlegde aan hem, was S:las ad rem en zei: “Dan ben ik een ‘vijver’ en is Efra:m ‘achter'” Omdat onze planken vloer er half in ligt, hebben we geen uitgebreid feest gevierd, maar samen een indoor speeltuin bezocht, waar de jongens heerlijk konden rauzen. De eigen gebakken appeltaart smaakte heerlijk en vandaag was zijn verjaardagscadeau alweer kwijt; z’n nieuwe horloge. Maar die komt vast wel snel weer boven water.

Zelfstandige gemeente
Tien jaar geleden begon er een bijbelstudiegroep van de VEG Elburg in Nunspeet. Later gingen ze zondagse diensten houden en kwamen er meer mensen. In de zomer van 2010 stapten wij in de VEG boot en we zijn nog steeds blij om in de eigen woonplaats naar de kerk te gaan. We hebben veel nieuwe mensen leren kennen en het is een mooie club bij elkaar. Vanochtend ging het in de openingsdienst over  de visie van de ‘oma gemeente VEG Oldenbroek’ die werd toegelicht > Boven; volgen van Jezus > Buiten; verkondigen van Jezus > Binnen; Vasthouden van elkaar in Jezus. Hoewel we er jaren tussenuit zijn geweest vinden we de kerk een bijzondere plek om toegerust te worden en zijn we enthousiast over de koers die gevaren wordt.