Afgelopen week stond in het teken van settelen. We waren moe en beleefden voor ons gevoel niet zo veel, maar hebben ook weer niet stil gezeten. We hadden geen internet, vandaar dat het wat rustiger was op de blog.

Geen internet thuis
Ik wilde internet thuis regelen, maar dat lukte niet omdat iemand anders op ons adres internet had aangevraagd. Bizar. Bij navraag bij een belwinkel bleek dat met een bewijs van inschrijving en een brief aan de klantenservice het opgelost kon worden. Maar een brief van de gemeente duurt ook wel acht werkdagen voordat je die hebt. We hopen snel internet thuis te hebben, maar of dat ook gaat lukken is de vraag.

Auto
We hebben een nieuwe auto gekocht. Een benzine zevenzitter van Opel. Als je goed kijkt lijkt het alsof half Nederland met een Zafira rond rijdt. Hij voelt binnen een beetje stug, maar voor de rest ligt hij goed op de weg. Hij heeft een trekhaak en de kleur is grijsblauw. Toen we de auto wilden meenemen, bleek dat we de auto nog niet op onze naam konden zetten omdat onze inschrijving nog niet was verwerkt in de basisadministratie. Een dag later konden we hem ophalen in Voorthuizen.

Baan
Fran(ien mocht afgelopen woensdag een proefles op de Nunspeetse Petraschool geven. Een paar uur na haar les en gesprek, kregen we een telefoontje dat ze haar graag wilden hebben. Daar waren we blij verrast mee en dankbaar voor. Ze gaat na de zomer op donderdag en vrijdag lesgeven aan groep drie.

Tweedehands
Omdat we veel hebben achtergelaten in Albanie, hebben we ook weer nieuwe spulletjes nodig. Zo kregen we via een facebook oproepje vier kinderfietsen en via fietsenhandel van Rumpt, twee goede tweedehandsjes, waar we de komende tijd mee vooruit kunnen. Heerlijk om weer met het mooie weer te fietsen op de mooie aangelegde wegen voor fietsers. Afgelopen zaterdag hebben we onze slag geslagen bij de heleboeldag, een rommelmarkt georganiseerd door de Hervormde gemeente. Lattenbodems, speelgoed, een tuinset en bloempotten waren onder andere onze koopjes. We zoeken nog een huishoudladder met vijf treden en twee dezelfde lattenbodems van 90 x 200.

Verhuizing
Zaterdagmorgen 1 juli stond de verhuiswagen achter geparkeerd. Samen met zeven mannen laadden we de 23 kuub binnen drie kwartier uit de vrachtwagen. We hadden onder andere stookhout vervoerd, zodat we wat gedroogd hout hadden voor de komende winter. Als je nog een tip hebt voor hout, die is van harte welkom! Want we hebben nog iets meer nodig…

(t)huis
We zijn nog steeds een beetje aan het ‘landen’. Onze eigen spulletjes om ons heen helpt ons bij het thuisgevoel. We slapen weer thuis op de grond op matrassen in ons oude huis, maar moeten het nog een ’thuis’ maken. Het huis is zeker niet uitgeleefd, maar er moet wel het een en ander aan gebeuren en waar ga je beginnen?! We hebben besloten om bij starten met twee kinderkamers. We hebben behang en latex besteld om onder andere een safari kamer te maken. Uit een container heb een oude 109 jaar oude vloer gehaald, die ik wil gebruiken om kastfrontjes en bedden te maken.