We kamperen al dagen in ons huis, maar we tellen ook de nachtjes af. Nog een week te gaan en we worden wakker in Nederland. Een totaal andere wereld dan de wereld waarin we de laatste jaren hebben geleefd.

Het zal heel anders worden, veel dingen zijn er beter geregeld en makkelijker, dingen zijn veranderd en Nederland is relatief duurder. Dat zal best weer wennen zijn. Remigratie schijnt heftiger te zijn dan emigratie. Daarom hebben we ook in de laatste schoolweek een ‘re-entry’ cursus in Heerde. Bedoeld om de afgelopen jaren te verwerken en je blik vooruit te werpen. Ik heb erg zin in deze week en denk dat het mij en de familie goed zal doen.

Rapport uitreikingen
Gisteren hebben we de rapport uitreikingen gevierd met een drankje. Alle vier kregen ze hun laatste homeschooling rapport uitgereikt van ‘juf mama’. Ze heeft de afgelopen 3,5 jaar enorm haar best gedaan en de kinderen heel wat kennis bijgebracht. Ik ben trots op haar inzet, haar doorzettingsvermogen en geduld om die bij alle vier de jongens in de groepen 1 tot en met 8 te hebben gedaan. Respect!

Spullen verdelen
We tellen de nachtjes af, ondertussen zijn we druk om het huis op orde te maken, de laatste keer dit en dat te doen,  Ondertussen verdelen we onze spullen zodat het een nieuwe bestemming kan krijgen en zijn we ook meer bezig met het regelen van dingetjes als we weer in Nederland zijn.