Afscheid nemen is een combinatie van een geluksgevoel vermengt met pijnprikkels en af en toe een traan. Afscheid nemen doet pijn, en we voelen veel pijnscheuten de afgelopen weken / dagen. Veel zaken doen we bewust voor de laatste keer en soms leggen we het vast op foto of video.

  1. Zo hebben we Silas voor de laatste keer naar de kleuterschool gebracht en hem laten trakteren.
  2. S:las zat voor het laatste voorop de fiets, omdat we de fietsstoeltjes weg doen en hij te groot werd.
  3. De laatste keer optrekken met collega zendelingen uit Tirana. Ze bleven zelfs een nachtje slapen.
  4. Afscheid nemen door met een collega gezin een weekendje te gaan kamperen.
  5. De laatste keer pizzaatjes eten met z’n allen voor 7 euro.
  6. Samen op de trampoline springen in de regen na een hete dag.

Daarnaast geven we weg of verkopen spullen. Vooral zelfgemaakte bedden of decoratiematerialen. Ons huis in Nederland is vele malen kleiner dan in Nederland, dus moeten we flink ontspullen. En in Nederland is het handiger om weer iets passend te maken.