God is goed. We werken dat we een ‘zachte landing’ hebben in Nederland met veel lieve mensen om ons heen. Dat doet ons goed en daar zijn we enorm dankbaar voor.

Tot de laatste minuut konden we gebruik maken van de auto. Op het vliegveld is de ‘mission van’ verwisselt van eigenaar en heeft de nieuwe Koreaanse eigenaar de toyota-sleutel gekregen. We zijn bij dat we tot het einde toe ons konden verplaatsen. We hebben bijna 50.000 km gereden in bijna vier jaar tijd.

Late vlucht
De terugvlucht was laat, helemaal voor de jongens, maar goed. We landden rond 12:15 op Schiphol en lagen om 2:30 in de voor ons opgemaakte bedden thuis. Moe, maar voldaan.

Stille tijd
Het huis sliep nog toen ik ’s ochtends op de bank alles tot me door liet dringen van de afgelopen dagen. Ik las uit mijn dagboekje ‘toevallig’ Ruth 2: 1-6. Over noomie die na jaren weer terugkomt in haar oude woonplaats. Hoewel ze veel heeft meegemaakt in het buitenland wordt ze warm welkom geheten, mede door haar doorzettingsvermogen en trouw in moeilijke tijden en God zegent haar. Bijzonder toepasbaar en bemoedigend om dit te mogen lezen in Gods woord. 

Oud vertrouwd
Het voelt vreemd, vertrouwd en bekend om weer in je oude huis te wonen. We moeten de komende maanden het huis weer eigen maken. ’s Ochtends vroeg hebben we ons ingeschreven in het BKR bij de gemeente Nunspeet, wat 1,5 uur duurde om alle formulieren in te vullen. Daarna hebben we ouderwets over de markt gestruind en een loempia gescoord.

Koersel-clan
We hebben de Koersel-clan bijna allemaal gezien. Ze kwamen aan het einde van de middag op bezoek en het was mooi om elkaar weer te zien na een lange periode. We werden zelfs uitgenodigd om patatjes te eten bij ome Rutger, super. Daarna hebben we nog andere familieleden en vrienden ontmoet.

Warm welkom
We hebben veel lieve kaartjes ontvangen met welkome woorden, twee bossen bloemen en we zijn voorzien in ‘lease fietsen’ en kinderfietsen. Dat maakt de landing zacht en geeft een warm welkom. God zij dank!