Bijna dagelijks nemen we afscheid. Gisteren van de tekenles en vandaag als verrassing in de kerk.

Onze trouwe tekenleraar Nikola heeft Elias heel wat uurtjes laten tekenen. Vaak met de tong uit zijn mond maakte hij de mooiste tekeningen onder leiding van Nikola. Zelf is hij geen voorgrond type, maar de vriendschap die we hebben liet hij tonen door een schilderij voor ons te maken van de straat waar UP cafe in staat. Een persoonlijk en mooi cadeau. Bedankt voor je inzet en investeringen om jou talenten te delen aan de volgende generatie!

Thankfull to God and the Albanian people around us

Vandaag werd de dienst gehouden niet in het kerkgebouw, maar in de opgerichte UP bar. We vroegen ons af waarom, maar nu snappen we het. Het Bleek een dienst waarin we in het zonnetje werden gezet en uitgebreid bedankt. Jozua 1: 1 – 10 werd ons voorgelezen. Een opbouwend stuk dat gaat over standvastigheid en vastberadenheid, ook voor de komende periode.

Nu hoeven die lovende woorden van ons niet, als nuchtere Nederlanders. Maar het was waardevol om van verschillende mensen, van verschillende kanten en van verschillende tijden te horen wat we mochten betekenen voor de ander en hoe vaak het werk een antwoord was op gebeden of onze Hollandse levensstijl een inspiratievol voorbeeld.

In mijn dankwoorden gaf ik aan dat het niet om ons gaat, maar dat God alle eer moet krijgen. Hij heeft door ons heen gewerkt en gezorgd dat we veel konden betekenen voor de mensen om ons heen. Dat is ook ons blijvende gebed, dat God door de Christenen uit Shkoder meer en meer mensen mag bereiken met het evangelie.

Afgelopen week had mijn collega nog een dankwoord geschreven over ons. Erg lief. Komende zondag mag ik nog als kers op de taart preken voor de gemeente over het meisje zonder naam. (2 kon 5:1-4)

http://fishkoder.org/en/2018/06/faleminderit-fransina-dhe-jari/