Samen met vrienden uit Dronten hebben we een ‘kast-teleportatie’-project met-laminaat-vloer en trapleuning projectje gedaan.

Omdat we eind juni verhuizen zijn we al een klein beetje aan het ontspullen. Zo hebben we tweedehands laminaat uit Nederland gelegd bij een jong gezin en onze zelf gefabriekte slaapkamer kledingkast, geschilderd, afgebroken en weer opgebouwd in hun 12 m2 huisje.

En natuurlijk kwamen er nog wat meer projectjes bij, zoals ramen recht afhangen, de onderkant van de deur rechtmaken en ‘mouse proof’ maken en plintjes aanbrengen.

Zelf hadden ze de muren opnieuw laten witten door middel van kalk. Toen we een paar uur later kwamen kijken, hadden ze de kast netjes ingeruimd, een tapijtje op de vloer en zag het huisje er als nieuw uit. Ze waren zó blij en dankbaar!

Trap(leuning) project
Vorige week ben ik drie dagen bezig geweest om een trap te maken in een oud huis, waar drie generaties vrouwen wonen; oma, moeder en dochter (en 6 kittens). Oma is 74 jaar en enkele traptreden waren al (bijna) door. De trap was hoognodig aan vervanging toe, bijna opgegeten door generaties houtwormen. Een week geleden heb ik de trap verwijderd en nieuwe trap geplaatst. Gisteren hebben we samen de trapleuning opgehangen. Speciale bevestigingselementen uit Nederland werden daarvoor ingevlogen ingereden.

Trapleuning
Je denkt: ‘Dat doe je even’, maar oude Albanese muren zijn hol, ongelijkmatig en een vers geboord gat valt vaak een paar millimeter groter uit. Uiteindelijk hebben we tegen de muur eerst een balk gemonteerd en daarop onze oude gordijnrailingen, die nu dienst doen als trapleuning. Als toetje kregen we een verzoek om ‘nog even’ een paar spiegels op te hangen in de badkamer.

Al met al, twee drukke dagen samen. ‘k ben erg blij met de hulp van Truus en Koos die we kregen uit Nederland en het eindresultaat voor de twee gezinnen. ‘k hoop dat de gezinnen er nog lang plezier van mogen hebben!