We zijn weer terug van vakantie; 2200 kilometer; vijf landen en een heleboel activiteiten hebben we achter de rug. We begonnen de rondreis in de twee hoofdsteden Skopje en Sofia. Daarna reden we door naar het Griekse Chalkidiki om in het prachtige zuiden van Albanië af te sluiten.

Afstrepen
Deze reis was voor ons ook een beetje weer afscheid nemen, afscheid nemen van een vrije vakantie, afscheid nemen van Albanië en een vinkje voor de zomervakantie, zodat we ons kunnen richten op het inpakken (na het uitpakken van de auto).

Explorer
Ik ontdekte tijdens de reis dat ik een echte ‘explorer’ ben. Dat wist ik al lang, maar vaak voel ik een diepe drang om zoveel mogelijk van de omgeving zien. En als je op verschillende plekken bent, dan kun je heel erg veel ontdekken. Te veel. ‘Exploren’ is niet altijd mogelijk en ook niet altijd wenselijk door het gezin, maar stil op de hotelkamer zitten is er weinig bij. De meeste dagen trokken we er dan ook op uit met de auto, vaak om naar een prachtig stukje schepping / natuur te rijden, waar we weer met z’n allen van genoten.

Waardevolle momenten
Als ‘pater familias’ vond ik het waardevol om samen als gezin in goede harmonie te zijn en met veel vreugde op te trekken. Ik ervaar veel vreugde als ik rijd over passen, mooie plekjes uitzoek, vertellen over de geschiedenis die op die plek plaats vond of geniet van een weids uitzicht.