Vandaag is een nationale vrije dag. Heerlijk! Misschien ga je vandaag wel naar het strand, zit je in de achtbaan of ga je lekker picknicken. Maar waarom hebben we eigenlijk deze vrije dag en wat houdt ‘pinksteren’ in?!

Pinksteren is een christelijke feestdag, waarbij gelovigen stilstaan bij de komst van Gods Geest naar de aarde. De Heilige Geest wil in je hart wonen en wil je leven leiden. De Heilige geest is een soort plaatsvervanger van Gods zoon, Jezus, die 2000 jaar geleden op de aarde rondliep. Hij veranderde de wereld, werd onschuldig ter dood veroordeeld, gekruisigd werd en opstond (pasen) en later naar de hemel ging (hemelvaart).

De Heilige Geest leidt mijn leven. Het is soms een gevoel, gedachte, droom of beeld die mij dingen doet doen, of juist niet. Het is soms een stemmetje in je binnen die je ergens voor waarschuwt of advies geeft. Omdat we vaak in de waan van de dag zijn, horen we vaak de boodschapjes aan je hart niet, maar als je stil wordt en tot bezinning komt is er meer ruimte voor.

Pinksteren is voor mij goed verwoord in onderstaand kinderlied (met mooie melodie):

O Heilige Geest, adem van God.
Onzichtbare Trooster die ons omarmt.
O Heilige Geest, tongen van vuur.
Vanuit de hemel die ons verwarmt.

Geef ons uw woorden, geef ons uw beelden.
Geef ons uw dromen, blijf door ons stromen.

O Heilige Geest gezonden door Jezus.
Leidt ons in de waarheid, wijst ons de weg.
O Heilige Geest, stem van de Vader.
Vertelt in zijn naam wat de Vader zegt.

Geef ons uw woorden, geef ons uw beelden.
Geef ons uw dromen, blijf door ons stromen.