Zondagochtend was ik achter het huis, bij de kippen en rook een vreemde lucht. Ik zag dat het rioolwater niet weg kon en de tuin instroomde, samen met slierten WC papier.

afbeelding ter illustratie

Automatisch dacht ik dat de overstort vol zat en de poepdrap de afvoerbuizen blokkeerde. Dat was gelukkig ook het geval. Even waande ik me in de middeleeuwen toen ik een beerput groef. Vervolgens de derrie uit de put halen en in de verse beerput gooien, en natuurlijk zorgen dat het niet te hoog opspatte. Uiteindelijk bleek een andere put ook vol te zitten en moest die ook geleegd worden, waarna het euvel was verholpen. Nog even alles afspoelen met de tuinslang en dan kunnen we naar de kerk.

Ik had me een andere zondagochtend voorgesteld, maar ben blij dat de ‘poepsap’ niet meer de tuin instroomt en netjes onder de grond ergens verdwijnt.