Afgelopen tijd hebben we wat mooie producten mogen opleveren zoals een zithoek, kast afscheiding en muurschildering. Veel is met behulp van de groep uit Den Haag gedaan.

Ontvangstruimte cq zithoek
Bij een weeshuis hebben we een leuke zithoek gemaakt van gerecyclede producten. Van lange planken (een soort steigerhout) is een passende zithoek gemaakt die klem zit tussen de muren. De frames van de bankjes zijn gemaakt van oude balken. De tafel is gemaakt van twee oude deuren, de poten van de tafel komen van gevonden strandbalken. De frames aan de muur zijn oude raamkozijnen. Onder de tafel en in de muurkozijnen hebben de kinderen zich uitgeleefd met oude verf. Zo zijn de muurelementen en de tafel verweven en de blauw grijze kleurcombinatie staat fris. De gekleurde verlichting komt van de jeugdgroep uit Houten.

Muurschildering
Daarnaast heeft de groep uit Den Haag een mooie muurschildering gemaakt op een buitenmuur. De muur werk schoongemaakt door een jongen uit het voedselprogramma wat zorgde voor werkgelegenheid. De geschilderde adelaar en de bergen komen mooi uit op de 20 meter lange muur. Juist omdat de adelaar een belangrijke en symbolische rol speelt in Albanië. Op de muur is in het Albanees de Bijbeltekst uit Jesaja 40:31 geschreven:

Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht:
hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar,
hij loopt, maar wordt niet moe,
hij rent, maar raakt niet uitgeput.

Kinderkleding
Aan hetzelfde weeshuis hebben we zeven zakken met (kinder)kleding geschonken en sport- en spel materiaal. Afkomstig van de groep uit de Den Haag en een voorraad uit het kerkgebouw.

Wandboekenkast
Bij een ander gezin heb ik een nieuwe boekenwand gecreëerd door een afscheiding te maken van 2,30 x 2 meter. Het kostte wat zweet en energie om dit te doen in het appartement, maar het resultaat is erg mooi geworden. Er is een bureau geïntegreerd voor de studie en een schemerlamp die dienst doet als bureau- en nachtlamp. Ook is er een lamp aan een ander bed gemonteerd, zodat ze extra verlichting hebben om ’s avonds nog eens een boekje te lezen.

Activiteiten
De groep uit Den Haag heeft ook veel activiteiten gedaan; Kinderwerk voor de zaterdag zondagsschool; jeugdwerk zondagavond, maandag en woensdag een diner georganiseerd en an ‘American night’ inclusief ‘free hot dog hour’ in het UP sociaal cafe.

Al met al een drukke bruisende boel. En ik ben gepast trots op het bereikte resultaat en de samenwerking.