De Amerikaanse Protestantse kerk (APCH) uit Den Haag is bij ons op bezoek. Bere-gezellig, maar ook superdruk om iedereen aan het werk te helpen en alles in goede banen te leiden. We zijn blij met én dankbaar voor hun inzet en hun bezoek aan Shkodër.

De eerste dag, goede vrijdag, was een beetje bijkomen van de vroege vlucht (05:00) vanaf Schiphol. Daarna zijn ze volle bak aan de slag gegaan. Zaterdag hebben ze een kinder en jeugd-programma gedraaid. Zondag hebben we samen Pasen gevierd met maar liefst acht nationaliteiten. Ze hebben een muur geverfd in een weeshuis, ze schilderen een houten hoekbank (die ik eerder had geprepareerd). Er wordt een retro-bijpassende tafel gemaakt van twee oude deuren en andere verzorgden maandag een drie gangen maaltijd voor mensen van het voedselprogramma. Tot en met donderdag is de 15-koppige groep hier.

Het is erg leuk dat mijn broer(tje) mee is gekomen. Gisteren heeft hij de ‘suikeroom uitgehangen’ en een lego-pakketje gekocht voor zijn neefjes. Vannacht blijft hij een nachtje logeren. Mooi om zo als broeders op te trekken!

Qua ontspanning heeft de APCH-groep het kasteel bezocht, het ‘venice mask werkplaats‘ en zijn ze de bergen in geweest. Sommigen maken gebruik van het restaurant@home, en eten bij de lokale Albanezen thuis.