Niet alleen de koning is jarig, maar we vierden ook ons 13 jarige huwelijksfeest. Deze Albanese koningsdag begon vroeg, want om 7:00 uur reden we we weg uit Shkodër om te ontbijten op een mooi plekje. Daarna reden we door naar een van de mooiste plekjes van Albanie; ‘Kaap Rodon’, om daar te wandelen en te genieten van de prachtige ongerepte natuur. We maakten ook boottochtje op het kraakheldere zeewater en bezochten een kasteelruine.

Maar voor onze zonen was de huwelijksdag leuk, maar was de kleedjesmarkt en de receptie op de residentie nog belangrijker. Van te voren had Fran(ien al spullen verzameld die we wilden verkopen en de jongens gingen voortvarend aan de slag. Tegelijkertijd werden er ook weer spulletjes gekocht. Het was toch ook een soort van ruilbeurs.

Het was mooi om tijdens de receptie zendingscollega’s te ontmoeten en te spreken en bitterballen en kaas te eten! Ook al zien we elkaar niet vaak, dit is voor ons een waardevol moment om ervaringen uit te wisselen, elkaar een update te geven en elkaar te bemoedigen. Aan het einde hebben we afscheid genomen van een aantal vrienden. Lastig, maar dat hoort er wel bij.

Enig minpuntje was dat we onderweg erachter kwamen dat onze smartphone nog thuis lag. Daarnaast had Josia mooie ridderschilden gemaakt, maar die was hij vergeten om te koop aan te bieden…