Sneeuw in Shkodër = ‘Snowdër’. De afgelopen dagen is er veel sneeuw gevallen in en rondom Shkoder. Dat levert mooie plaatjes, witte bergen en veel pret op via sneeuwballengevechten.

We zijn gisteren de bergen in geweest en namen de sleeën mee. We hadden als gezin een heerlijk familiedagje tijdens de voorjaarsvakantie. Ook staat er in de tuin een mooie sneeuwpop van de 15 cm die hier was gevallen. Sneeuw is ongebruikelijk in deze regio, maar ook vanwege de tijd omdat de lente voor de deur staat.

Tegelijkertijd is het koud en guur, net als in 0031. Hoewel we een goede kachel en droog hout hebben is het lastig om de woonkamer behaaglijk te krijgen. In de rest van het huis is het vijf graden. We zijn ontzettend blij met en dankbaar voor de elektrische dekens. De jongens hebben de afgelopen nachten samen in de woonkamer geslapen. Spannend en erg leuk om te doen.