Met vier kids hebben we een gezellig gezinsleven. We doen veel samen en spenderen veel tijd samen rond de eettafel. Als ouders vinden we het belangrijk om ook gerichte aandacht te geven aan de kinderen.

Daarom gaat vader een op een wildkamperen met de kinderen. Elke keer weer spannend en een mooi avontuur. In de winter gaat mama uit eten een op een met de kinderen. J0sia wilde in een hotel eten, El:as at spagehetti in een restaurantje, Efra:m at een pizza en S:las 2 pannenkoekjes.

Uit eten gaan is relatief goedkoop in vergelijking met Nederland. De twee pannenkoeken van Silas kostte 100 lek, ongeveer 80 cent. Efraim z’n pizza was het dubbele. De lage kosten is een voordeel, maar het gaat met name om de tijd die we apart zetten, gerichte aandacht hebben en de gesprekken tijdens het tafelen.

Daarnaast is het hele jaar door gerichte aandacht, bij het toestoppen in bed, tijdens de afwas, een wandeling of samen boodschappen doen.