Als soepkeuken zijn we bekend in de stad. Met name de broodjes gezond gaan hard. In een half uur waren vandaag de vijftig broodjes gezond vergeven en de zeven liter soep was snel daarna ook op. Maar soms is het ook wel eens anders…

Voorbereidingen

Als het veel regent zijn er weinig mensen buiten en dan hebben we na het uur uitdelen voedsel over. Weggooien doen we niet, dus dan rijden we rond of we nog mensen zien die we kunnen helpen. Maar soms houden we dan nog over en bezoeken een paar gezinnen die het voedsel hard kunnen gebruiken.

Achteraf hoorden we via via, dat zo’n bezoekje van ons, een zegen was voor een gezin in nood. De moeder was in paniek omdat ze geen voedsel voor haar vier kinderen had. Haar man, een lanterfanter, neemt niet zijn verantwoordelijkheid om voor het gezin te zorgen. Ze bad tot God of Hij haar kon helpen.

Toet, toet! Dat was onze auto met ons ‘voedseloverschot’. Haar lege pan werd gevuld met soep, fruit werd uitgedeeld en broodjes gezond wisselden van eigenaar. Zo gebruikte God ons om een zegen te zijn voor vele mensen. Voordat de outreach start met brood, fruit en soep, bidden we altijd voor het voedsel, de gesprekken en ontmoetingen. Een bemoediging om te horen hoe God ons gebruikte om het gebed van een ander te verhoren.

PTL & SDG (Praise The Lord & Soli Deo Gloria)