Afgelopen zes weken ben ik druk bezig geweest met het te openen christelijk sociale koffiebar. Gisteren was de opening voor vrienden, familie en klussers. Ik heb me met name bezig gehouden bij het maken van meubeltjes van hout.

Ik vind het erg leuk dat veel ideeen die ik had zijn verwerkt in de bar. Natuurlijk waren er ook verschillen qua style, maar door te blijven praten zijn we wel in dezelfde richting blijven denken. Ik vind het tof dat we veel spullen gevonden spullen hebben hergebruikt; oude ramen en deuren, boomstammen op het strand, vloerplanken of oude verfemmers. Veel heb ik zelf verzonnen, soms zijn er ideeen gekopieerd van Pinterest.

Wat ik zoal heb gemaakt:
Vier verschillende lange banken
Vier setjes van twee bankjes en een tafel
Een hoek boekplank
Een toiletkastje / fonteintje
Krukjes van oude verf drums
Een plank met snoepblikjes erop

Daarnaast zijn er ook veel spullen uit Nederland geregeld via het netwerk van vrienden en familie:
Veel degelijke eetkamerstoelen, waarvan Francien er 23 wit heeft geverfd, een piano, een oerdegelijke houtkachel, EHBO koffer, brandblussers, elektronica, Ikea hektar lampen en een dressoir-kast. Als openingscadeau heb ik een oude koffiemolen gegeven, die een mooi plekje aan de muur krijgt.

Nu het open is belanden we in een andere fase. We zullen activiteiten organiseren en promotie gaan maken, zodat er meer cliënten komen. Maar eerst even een paar dagen bijkomen van de klusgekte met een lekker bakje verse cappucino.

Je kunt de bar volgen op facebook en instagram via ‘ Up social Coffee’.