Na het schrijven van mijn vorige blog kreeg ik een idee. Zal ik met de jongens op boksles gaan?! De kinderen waren enthousiast en een belletje verder konden we terecht op een boksschool. Tenminste dat dachten we. Het bleek alleen een kennismaking te zijn om de kinderen en mij te zien.

“We zijn serieus en willen boxles.”
“Ja maar dat is wel erg duur… Kan je niet op teakwondo gaan?!”
“Nee, we willen graag prive boxles.”
“Ja maar dat is wel erg duur.” (9 euro per uur voor ons samen).
“oke, kom morgen maar terug om 5 uur.”

En vandaag stonden we om 5 uur weer bij ’the gym’ in sportkleding. De trainer was er niet, maar na tien minuten kwam hij opdagen en kregen we boksles. Eerst touwtje springen, dan pasjes oefenen en dan de boxhandschoenen aan. Wauw, wat een ervaring. Aan het einde hebben we nog wat pushup-oefeningen gedaan en aan de ringen gehangen om uit te rekken.

Ik vind het leuk om met de kinderen te doen. We hebben lol, ze hebben beweging en het is goed voor hun weerbaarheid en zelfvertrouwen. Volgende week gaan we weer. Ik dacht aan een stuk of tien lesjes om de winter een beetje door te komen.