‘Onze stad’ was zes minuten op de Nederlandse televisie. Het TV-programma 3opreis bezocht Shkodër en onze omgeving. Een erg leuke en herkenbare impressie. Het grappige was dat we ook nog de cameraploeg hebben ontmoet bij het kasteel, terwijl ze opnames maakten.

Op minuut 6:00 zie je ons nog lopen vanuit de drone en onze geparkeerde grijze auto. Toch nog een paar kanttekeningen:

  1. De overtocht per boot is niet een paar euro. Per persoon wellicht, maar je hebt taxibusjes nodig om bij de havens te komen en dat kost je al snel een paar tientjes per persoon.
  2. Met de fiets naar het kasteel kan, maar het kasteel ligt 150 meter hoger en is een behoorlijk klimmetje.
  3. Net zoals met de fiets naar de rivier Kir gaan, dat neemt al gauw een uur in beslag, enkeltje.
  4. En de natuur in Shkodër is echt niet bezienswaardig. Er zijn weinig bomen en parken, maar er zijn genoeg andere dingen te zien, zoals het communistisch museum, de kathedraal of de prachtige oude brug Ura e mesit.

Bekijk het avontuur van Geraldina online. Vanaf 00:39 – 07:00 minuut gaat het over onze omgeving.

Nog een TV programma
Een ander TV-programma die onlangs Albanië aandeed was ‘A naar B’ met Katja Schuurman. Aan het einde is presentator Daan ook nog te zien in de omgeving van Shkodër. Het TV-concept is een combinatie van passagiers oppikken met de Taxie, een challange en een goed doel. Bekijk de A naar B aflevering.

Nieuwe vakantiebestemming
Elk jaar komen een half miljoen toeristen meer in Albanië. Zeker met de komst van meer lowcost-vluchten doen mensen een weekje / 10-daagse Albanië. Vanaf April 2018 vliegt Transavia weer rechtstreeks vanaf Schiphol naar Tirana. Een retourtje is vanaf 70 euro geregeld.