Watermanagement… De betekenis daarvan wordt weer duidelijk na de heftige regenval van de afgelopen dagen. Het kost wat, maar voorkomt ook een hoop ellende, kosten en schade achteraf. 

Na twee dagen hozen is de weg tussen Tirana en Durres onder water komen te staan (alweer) en is er een brug geknapt. De 200 jaar oude  brug bij ons in de buurt, Ura en Mesit (foto links), kreeg het ook zwaar te verduren om al het rivier- en regenwater weg te werken.

Door de heftige regen hadden grote delen van de stad geen stroom en wij af en toe internet. Ook de stad had last van de waterdruk… Door het weer en het logistieke verbod vieren wij Sinterklaas thuis, in plaats met vrienden in Tirana.

Twee weken geleden liep ik met de jongens nog door dezelfde rivierbedding. Onvoorstelbaar dat het nu een kolkende massa is. Vandaag en morgen is er in deze regio nog meer regen voorspelt. Mocht het erop aan komen dan gaan we voedsel voorbereiden en uitdelen in de getroffen gebieden.