Vanochtend hadden Fran(ien en ik een invalbeurt bij de kinderklub. Als creatieveling besloot ik om het verhaal van Nehemia te vertellen, compleet met het herbouwen van de muur van Jeruzalem.

De kijkbijbel bood uitkomst bij het Bijbelverhaal. In het Engels en Albanees vertelden we de kinderen over een man, die een belangrijke positie had, maar toch de stem van God volgde en terug ging naar zijn roots, opkwam voor zijn eigen volk en praktisch aan de slag ging.

In maar liefst twee maanden tijd herbouwde Nehemia de muren van Jeruzalem. Petje af om die dikke muren in twee maanden te herbouwen. De kinderen werden in twee groepen verdeeld en zetten dozen in elkaar, die de bouwstenen vormden voor de herbouw van de muur.

Alsof hun leven ervan hing gingen in de kinderen aan de slag en in een half uur stonden er twee muren. Tijd voor limonade en een welverdiend koekje. Na wat bouwkundige uitleg in jip-en-janneke-taal bouwden beide groepen een fort, de ene heette ‘kasteel Jezus’ en de andere ‘kasteel de goeie weg’. Krantenbladzijden transformeerden tot kanonskogels en er barstte een heldhaftige strijd los om Jeruzalem te her- cq veroveren. Dat laatste staat niet in het verhaal, maar pastte wel leuk als spel erbij en er was een grote spelbeleving.

Als toetje ruimden we de dozen weer op en gingen de kinderen en leiding voldaan naar huis.