De 13e van de 11e is mijn dag. Dan word ik ieder jaar een jaartje ouder. Zoals ook in 2017. De ronde leeftijd van de 35 verruilde ik voor 36 (3 x 12).

Dit keer vierden we m’n verjaardag kleiner, ‘in besloten kring’. Fran(ien had een heerlijke millionairs shortbread (tip!) gemaakt op mijn verzoek. Een machtige caloriebom, die heerlijk smaakt. De jongens hadden wat kleine cadeautjes en met de vrijwilligers van de soepkeuken vierden we feest. Ik kreeg een nieuwe portemonnee en een timmer-heupgordel voor schroeven ed. ’s Avonds toen de kinderen op bed lagen zijn we ‘thuis uit eten’ geweest, en heeft Fran(ien een heerlijke rijsttafel gemaakt.

Traditiegetrouw lazen we de verjaardagspsalm, dit keer psalm 36 en daarin vielen mij vers 5 en 6 op, die ik meeneem het nieuwe jaar in:

Your mercy, O Lord, is in the heavens;

Your faithfulness reaches to the clouds.

Your righteousness is like the great mountains;

Your judgments are a great deep;