Ze praten er Nederlands, maar het is een Caribische omgeving. Ze verruilen druilerig Delft voor een tropische eiland dat kleiner is dan de gemeente Delft of Schiermonnikoog. ‘k heb respect voor de toekomstige move van mijn broer en schoonzus!

Zij gaan begin 2018 emigreren naar Sint Eustatius. Twee jaar lang zal mijn broer alle kinderen van het eiland voorzien van de nodige bewegingen als vakdocent lichamelijke opvoeding. Samen met zijn vrouw Denise gaan ze twee tropenjaren beleven en hun leven een wending geven.

Eerder was mijn broer al voor een half jaar stage in Curacao. Dat beviel goed en op huwelijksreis zijn ze weer naar Curacao geweest. Zijn vrouw verwoordt het op hun blog als volgt:

“Toen ik het ja-woord gaf aan mijn man Florian, wist ik dat ik een groot avontuur zou aangaan. Niet alleen omdat we het avontuur van trouwen aangingen, maar vooral omdat Florian erg avontuurlijk is aangelegd. Deze avonturier in de dop heeft voor zijn afstuderen een half jaar stage gelopen in Curacao als docent bewegingsonderwijs. Dat was voor hem helemaal het einde. Daar kwam hij -zoals hij mij zelf altijd vertelt- pas echt goed tot zijn recht. Het is voor hem altijd een stil verlangen geweest om ooit nog eens in het buitenland aan de slag te gaan.”

Momenteel zijn ze aan het inpakken geslagen. De emigratietips van zijn grote broer gebuikt hij vast bij het ‘ontspullen’, die ze via Marktplaats in Delft aanbieden.  Ze hebben nog twee maanden in NL en kunnen nog even sinterklaas en kerst op z’n Hollands vieren.

Ze deelden hun plannen op 1 september toen we als gezin even in Nederland waren en als volwassenen bij elkaar. Een waardevol moment. Ik moest wel even slikken toen ze hun plannen bekend maakten. Het was aan de andere kant ook weer een spiegel voor mij, toen wij vijf jaar geleden onze plannen voor Albanië bekend maakten aan de familie.Dat het voor jezelf leuk nieuws is om te vertellen, maar voor achterblijvers niet altijd even positief is.

Wij  blijven van jullie houden, skypen zo nu en dan en volgen natuurlijk jullie belevenissen online via de weblog www.florinise.wordpress.com.