Terwijl Albanië tegen Italië voetbalde was ik gisteravond buiten het stadion te vinden. Driehonderd boeken wilden we uitdelen aan voetbalsupporters die Albanië zagen verliezen met 1-0. Maar niet getreurd, buiten het stadion was goed nieuws. 

Het boek Hooligan is het waargebeurde verhaal van Oli, een Duitser die neonazist en hooligan was. Het wonder gebeurde en hij kwam in aanraking met Christenen, de Bijbel en ging in God geloven. Het veranderde hem en nu deelt hij zijn bemoedigende hoopvolle levensverhaal op veel verschillende plekken. Een aanspreekbaar boek voor de voetbal minnende menigte.

Samen met vier vrijwilligers deelden we de Hooligan boekjes na de wedstrijd uit. Het was een stroom van mensen en het merendeel durfde het boekje niet aan te pakken. Natuurlijk werden er wat weggegeven boekjes weggegooid, maar we hopen en bidden dat de boekontvangers, Oli’s levensverhaal gaan lezen en daarmee een weg geopend wordt voor het ‘goede nieuws’. Bidt u mee?!

Eerder deelden we al boekjes uit bij onze soepkeuken, en in de auto lagen ook altijd een aantal exemplaren klaar om weggegeven te worden.