Afgelopen week waren we op uitnodiging in Nederland. Het was een mooie en intensieve week waarin we als gezin hebben genoten van alle contactmomenten, hulp en activiteiten.

Al lang wisten we dat Ja:ro’s nicht zou gaan trouwen, maar wonende in Albanië konden we daar niet bij zijn. Totdat we als verrassing erbij mochten zijn en twee weken ervoor tickets werden geboekt. Onderstaande videoboodschap lieten we zien aan het bruidspaar waarna we als verrassing tevoorschijn kwamen en hen in het ‘eggie’ mochten vasthouden, terwijl de gelukstranen over wangen biggelden.

Het was een zeer mooie bruiloftsdag. De trouwtekst uit Psalm 100 raakte me en gaat over goedheid, geluk en trouw. Iets wat wij tijdens de bruiloft mochten ervaren.

Want de Here is goed, zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid en zijn trouw tot in verre geslachten.

en verder
Na de bruiloft zijn we nog naar Nunspeet getreind, hebben de zondagse kerkdienst bezocht, hebben familieleden en vrienden ontmoet, de jongens hebben gespeeld bij vriendjes en zijn we nog naar de opticien geweest. Oogzorg voor harde lenzen kennen ze niet in Albanië. Logistiek was het een uitdaging omdat we ons gezin splitsten en op twee logeeradressen verbleven. De leenauto was erg handig om ons als gezin te vervoeren. Vervolgens zijn we weer terug naar Delft gegaan. Vanuit Delft hebben we een 70 kilometer lange tandemtocht gemaakt en onder andere mijn nieuwe paspoort in Den Haag opgehaald.

Ingeloste opa belofte
Bij de geboorte van Jos:a, tien jaar geleden, maakte opa PH een belofte en had heel veel zin om met zijn kleinkind naar de dierentuin te gaan. Deze belofte heeft lang geduurd, maar tien jaar later werd deze belofte ingelost. Samen als gezin, met opa en oma en een oom zijn we naar de dierentuin in Rotterdam geweest. Een super ervaring waarmee we onze enerverende week uit Nederland afsloten. Als ’toetje’ was er nog een actieve ijsbeer die slechts gescheiden door een glasplaat met de kinderen speelde.

Thanx
Veel mensen hebben ons op de een of andere manier geholpen. Leenauto’s, goedkopere treinkaartjes, tickets, een logeerhuis en/of een maaltijd. Heel erg veel dank daarvoor. Het maakte deze week extra bijzonder voor ons en we voelen ons rijk met zulke behulpzame mensen om ons heen.