Traditiegetrouw ben ik samen met de oudste drie jongens een nachtje weg geweest in de Albanese natuur. We wildkampeerden bij een bergrivier, bij een onbewoond eiland en in de duinen. Het is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt voor de jongens.

Wiebelbrug
Met Efra:m trapte ik af. Hij wilde bij een rivier, maar dat is lastig als het al twee maanden zelden regent. Het werd het dorpje Prekal, waar een azuurblauwe rivier begint voordat hij zich door een prachtige uitgeslepen kloof worstelt. Op het terrein van een boer met zeven kinderen (waaronder twee! tweelingen) sliepen we op het fundament van een te bouwen vakantiewoning. ’s Avonds zwommen we in de rivier en ’s ochtend kregen we verse melk. Het was een half uurtje lopen met volle bepakking en over onder andere een spannende wiebelburg.

Stroomversnellingen
El:as wilde ook naar de rivier. Het werd een plekje bij een onbewoond eiland, op een dam in de brede rivier. Twee vissers visten tot de kleine uurtjes hun buit bij elkaar. ’s Ochtends zijn we met een luchtbed de rivier met stroomversnellingen afgevaren en liepen een rondje over het onbewoonde eiland. Reuze spannend! Ik genoot ’s nachts van de stilte en de prachtige sterrenhemel.

Onzichtbaar op het strand
)os:a wilde naar het strand. In de duinen, waar niemand ons kon zien. Zo gezegd zo gedaan. We hebben fikkie gestookt en ’s nacht zijn we de zee in geweest. Bij het vuur lieten gegaan en lieten ons opdrogen bij het vuur. In de ochtend zijn we nog wezen strandjutten, maar vonden veel afval. En we raceten over het strand met de auto, spannend omdat je in mul zand vast kan komen te zitten (zo mocht ik eerder ervaren). De nachtvissers haalde ’s ochtends hun buit uit de netten, net zoals het in de tijd van Jezus eraan toe ging.

Onverdeelde aandacht
De boys genieten van de onverdeelde aandacht met pa. Samen in een tentje, stripje lezen op het luchtbed en elkaar bevragen over de toekomst. Zelf slaap ik altijd een stuk minder lekker omdat ik me verantwoordelijk voel en ook bang ben voor een wild dier of een persoon met verkeerde intenties. Terugkijkend was het een zeer waardevolle tijd. Op naar volgend jaar op weer een ander plekje, en dan wil de jongste vast ook een nachtje weg met pa!

Efra:m op de wiebelbrug
een kampvuurtje, dat hoort er gewoon bij volgens )osia