We zijn misschien een beetje ‘ouderwets’, maar we delen samen één smartphone. We zijn niet zo’n ‘mobiele brigade’. Tijdens onze verkeringstijd belden we elkaar weinig, maar zagen elkaar fulltime in het weekend. En vandaag de dag hebben we 1 whatts app of e-mailaccount. 

Het heeft zijn voor- en nadelen. We zijn minder schermtijd*, geld en energie kwijt aan de tweedehands iPhone. We wisselen ook regelmatig van telefoon en vergeten ‘em wel eens. Met name vrouwlief is niet zo van het bellen. We vinden de bliebjes vaak storend en zetten em daarom op ‘mute’. Gevolg is dat we weleens een oproepje missen, maar dan bellen we later wel eens terug. Tijdens de maaltijden zijn we aan het eten en is er meestal geen telefoon te bekennen. Doordat we 1 smartphone hebben, kunnen we niet appen met elkaar. Daardoor maken we duidelijke afspraken van te voren. Als er nood aan de man is sturen we een sms-je of bellen elkaar op, als we twee telefoons bij ons hebben.

In de terminale fase van onze eerste smartphone, een gekregen tweedehandsje, werkte de software niet meer. Apple had besloten dat dit apparaat te oud was en stuurde na een update de telefoon in de knoop. Niet echt netjes… Onze huidige telefoon is een tweedehands iphone 4, en heeft 8 Gb, wat zorgt voor beperkt datagebruik. Wat we wel hebben is een hooligan beschermhoes. Die heeft z’n geld al opgebracht en zorgt voor een langere levensduur van onze gezamenlijke telefoon.

* gemiddeld kijken mensen 3 uur en 16 minuten naar hun telefoonscherm per dag.