Het is heet, broeierig en benauwd. ’s Nachts ‘koelt het af’ tot 25 graden…  De boordcomputer van de auto gaf gisteren 40 graden aan. Hoe overleeft Huize PH dat?! 

Ons huis heeft een puntdak met glanzende dakpannen. Dakisolatie is welgeteld 1 cm dik, dus boven is het een sauna. We proberen de tweede verdieping overdag te mijden en slapen allemaal op de eerste verdieping.

Dat betekent een stapje terug doen en niet al te veel willen. Vooral ’s ochtends en ’s avonds is er wel wat te werken, maar na de lunch gaan we twee uur ‘horizontaal’, houden siësta en doen de ventilators aan.

We slapen al een week of drie in een binnententje op het balkon en dat is goed te doen. Lastig is wel dat je alle stadsgeluiden hoort en het al vroeg licht is, maar dat nemen we op de koop toe.

Voordat we gaan slapen nemen we een koude douche zodat de lichaamstemperatuur wat naar beneden gaat en je makkelijker in slaap valt.

Tenslotte hebben we de hitte ontvlucht en zijn we drie nachten in de bergen geweest. Op 1400 meter hoogte is het overdag ‘maar’ 30 graden en ’s avonds en ’s nachts zelfs koud, een graad of 14.