Maandagnacht komt een groep Nederlandse jongeren helpen in Albanië. De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met praktische voorbereidingen en we hebben erg veel zin in hun komst. We geloven dat hun aanwezigheid en bijdrage een impuls zal geven aan het werk van de kerk en stichting in Shkodër.

De groep uit de Evangelische gemeente in Houten organiseerde verschillende acties om hun reis en de spullen te bekostigen. Zo bakten ze oliebollen, doken in ijskoud water, bakten taarten, zamelden spullen in, gingen langs de deuren en organiseerde nog meer sponsoracties. Ze zijn al lang met de reis bezig en hebben een goede voorbereiding achter de rug, mede doordat de reis begeleid wordt door mijn oude werkgever, stichting GAiN.

De groep gaat helpen met sociale projecten, neemt deel aan het restaurant@home programma, gaat zwerfafval rapen, klust bij mensen thuis en gaat een kinderkamp organiseren. In 0031 hebben ze veel voorbereid en de materialen zijn al via stichting Hoop voor Albanië in Shkodër terecht gekomen. Ook organiseren ze samen met de Albanese jeugd een kamp in de bergen Theth.

Het zal veel energie kosten, maar we hebben het er graag voor over en zijn benieuwd hoe God ons gaat gebruiken in deze intensieve & hete tiendaagse.

Volg hun belevenissen via hun weblog