Vandaag heb ik Victor Borge leren kennen. Een man die in 2000 is overleden maar zijn muzikale en humoristische erfenis staat onder andere Youtube. Victor groeide op in verschillende landen in Europa en kwam uit een muzikale Joodse familie en speelde goed piano.

Wikipedia schrijft: ‘Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij een publieke vijand van het nazisme wegens zijn bijtende satires op Adolf Hitler en de nazi’s. Als zoon van joodse ouders zag hij in 1940 kans om uit te wijken naar Amerika op het laatste schip dat Finland verliet. In de Verenigde Staten kwam hij zonder geld aan en was er totaal onbekend. Hij leerde Engels in de filmzalen dankzij westerns en films van Walt Disney. Op een keer trad hij op tijdens een privé party en werd daarna voor de radio gevraagd.’

Zo kwam hij van het een in het ander en werd bekend op TV. Op het klavier werd hij ‘de man met te weinig vingers’ genoemd. Ook al versta je geen Duits of Engels het blijft geestig om naar te kijken. Een soort Mister Bean op de piano. Ontspan en geniet.

https://www.youtube.com/watch?v=AEMEkNhulsI