Gisteren mochten we de heren van de stichting Hoop voor Albanië ontmoeten en een bakkie met ze doen. Als verrassing hadden de bestuursleden besloten om het initiatief van een christelijk sociaal café te supporten.

Mijn collega Stefan had in de afgelopen maanden al 6500 euro aan donaties bij elkaar gehaald, voornamelijk van verschillende kerken uit Zweden. Ook met een uitvoeren van een project voor World Vision worden er inkomsten gegenereerd.

Gisteren ontmoette het bestuur Stefan in de beoogde locatie en deelde hij zijn droom van een christelijk sociaal café. Aan het eind hoorden we dat Hoop voor Albanië garant staat voor het gat in de begroting. Daarmee kregen we een ‘go’ om daadwerkelijk de volgende fase te betreden. Het is nog een beetje onwerkelijk, maar we zijn blij dat we het beoogde eindbedrag -onder voorbehoud- is gehaald, door verschillende mensen, kerken, acties en stichtingen. Voor ons is het een verhoring van de gebeden.