Maanden geleden heb ik geblogd over Markelian, een jongetje van vijf die twee vergroeide vingers had. Gisteren is hij geopereerd en de operatie is goed gegaan. Vandaag was ik even bij hem op bezoek en hij maakt het goed.

Wel is het ziekenhuis erg saai. Dus had mijn vriend zijn poppen meegenomen voor een voorstelling aan bed als afleiding. Dat was erg leuk en helemaal toen de pop ineens een ei-met-verrassing in zijn mond had als cadeautje (zie foto).

Het gaat vaak anders dan je denkt
We hebben heel wat zitten plannen voor Markelians vinger operatie en elke keer ging het toch weer anders. Toen we eindelijk een operatiedatum hadden en samen in de auto zaten op weg naar het ziekenhuis, werd de operatie gecanceld omdat een familielid van de arts was overleden.

Gisteren waren we volgens afspraak om 9:00 uur in het ziekenhuis, maar de operatie begon twee uur later en duurde ongeveer twee uur. De ouders waren nog iets verontrust omdat ze twee operaties deden in plaats van één. De tweede was om een stukje huid van zijn bovenbeen te halen om te transplanteren naar de zijkant van zijn vingers. Voorlichting? Wat is dat?

Verschil maken
Zijn vinger operatie maakt verschil voor hem. Mede door donateurs uit NL kon deze operatie worden verricht. We zijn hen én God dankbaar en bidden voor zijn verdere herstel. Later willen we in hun huis nog een poppentheater voorstelling geven, zodat het hele gezin kan meegenieten.