Vanuit het hele land kwamen protestanten bij elkaar om in de hoofdstad Tirana samen het paasfeest te vieren. Samen te vieren dat de dood geen eindstation is, maar we verder mogen leven met Hem, degene die 2000 jaar geleden aan een kruis stierf en drie dagen later opstond. 

Met vijfentwintig mensen uit de kerk vertrokken we met de bus naar Tirana. Terwijl de anti-terreur eenheid ons in de gaten hield, inclusief scherpschutters op de daken, liepen we 400 meter naar het moeder Theresa-plein. Daar was een dienst met samenzang en drie korte overdenkingen. Daarna bezochten we voor het eerst de drukke hoofdstad Tirana.

Het was een intensieve dag, vier uur in de hobbelende bus, wachten, slenteren, luisteren en staan. Thuisgekomen kwam tte de hoofdpijn op en sliepen we al om 20:30. Toch was het zeer de moeite waard en bemoedigend om met ruim tweeduizend christenen Jezus opstanding te vieren.