De 19-jarige vader met zijn 16-jarige vrouw en hun zes maanden oude dochtertje hebben we geadopteerd in het voedselprogramma. Ze wonen in een kamer van 3 bij 3 meter, zonder elektra en stromend water en met twee andere families delen ze het sanitair.

Hun inkomen is ongeveer 400 lek per dag, dat ingezameld wordt met blikjes en een kleedje tegenover hun huis waar ze gevonden spulletjes verkopen. Dat is bepaald geen vetpot. We zijn blij dat we hun nood wat kunnen verlichten met een voedselpakket per maand. Daarnaast heb ik mijn oud ijzer aan hem gegeven, zodat ze gas kunnen kopen om te koken. De toekomst is een beetje onzeker omdat ze het huis uit moeten…

Gods leiding
Bijzonder is dat ik een dag later een verzoek kreeg voor een project te noemen voor het gespaarde geld van de kinderdienst van de VEG Nunspeet in Nederland. We hebben voor een jaar gelijk de kosten voor de voedselpakketten gesponsord gekregen. God heeft dat goed geregeld.

Ook een gezin ondersteunen?!
Een week daarvoor hebben we nog een ander gezin opgenomen dat onder de bloedvvraak leeft en komt het aantal op tien gezinnen dat de stichting per maand ondersteunt. Voor 20 euro per maand verzorgen we voedselpakketten aan arme gezinnen. Wil je ook een gezin ondersteunen, laat het ons weten!