Na 25 zwemlessen heeft Efra:m zijn zwemdiploma B gehaald. We begonnen begin maart en vandaag heeft hij afgezwommen. Terwijl de familie hem aanmoedigde liet hij zoen wat hij kon en had geleerd.

Ik heb em gelijk diploma B laten halen. Ruim tien jaar geleden ben ik aan de sportopleiding CIOS afgestudeerd en daarbji ook mijn diploma als zweminstructeur gehaald. Ik heb er nooit wat meegedaan tot de afgelopen tijd.

Elke week ging het beter en na tien lessen / drie weken zwom hij al zonder bandjes. Daarna gingen we conditie en duiken oefenen. Twee weken las ik de eisen voor zwemdiploma B en gingen we specifiek daarop trainen.

Het leuke is dat ik als vader hem iets blijvend mocht bijleren. Zwemmen zal hij zijn leven niet meer vergeten en regelmatig toepassen. (En juf Fran(ien heeft hem leren lezen). De prijs was ook wel gunstig. Waar je voor 500 euro je diploma A kan afkopen in NL , heeft het ons 20.000 lek gekost. Omgerekend zo’n 150 eurie.